MaiTé- het meisje en de vogel
  • King Kong
  • King Kong
  • King Kong
  • King Kong
  • King Kong
  • King Kong
  • King Kong

King Kong

Bij “MaiTé vertelt” kan je lezen:
“Ik spoel aan op une plage en daar zit een grote aap. Die neemt me mee naar een vreemdsoortig landschap met fabrieken en van die dingen …”

Als MaiTé wakker wordt op het strand van een eiland ontmoet ze een forse aap, om niet te zeggen een gigant van een gorilla. Does that ring a bell? DING DONG?

King Kong!

King Kong, ofte Koning Kong, is de enorme fictieve mensaap uit de gelijknamige horror-avonturenfilm uit 1933. Fictief, dat betekent ‘verzonnen’. King Kong en z’n verhaal werden bedacht door Merian Cooper in de eerste helft van de vorige eeuw.

 

Het verhaal van King Kong

De buitengewoon kloeke gorilla Kong woont op het fictieve (verzonnen, bedachte) eiland Skull Island. Doodshoofdeneiland. Kong van Doodshoofdeneiland, dus. Er wonen daar nog andere fijnzinnige (ahum) gevaartes, zoals bijvoorbeeld ferm uit de kluiten gewassen dinosaurussen. Kong wordt door de inwoners van Skull Island aanbeden en vereerd als een soort godheid.

Op een dag komt een filmploeg uit New York op het eiland terecht. De actrice uit de filmploeg wordt door de inwoners van Skull Island ontvoerd en aan Kong geofferd. Dat wil zeggen: ze schenken de actrice als cadeautje aan hun liefste Kong. Dat vinden de collega’s van de filmploeg niet oké uiteraard, dat liken ze niet.

facebookIn die tijd bestaan Facebook en trawanten nog niet, dus gewoon online een neerbuigend duimpje posten, gaat niet. Ze moeten iets anders verzinnen. 

Ze zetten dan maar de achtervolging in, ze bevrijden de actrice én overmeesteren in één beweging Kong, die ze als souvenirtje meenemen naar huis, naar New York.

King Kong voelt zich echter niet lekker in zijn rol van trekpleister: hij ontsnapt en zaait paniek, verontrusting, bangigheid en vrees. En hij is stapel-, smoor-, tot over zijn oren verliefd op de actrice die hij op zijn eiland als geschenk had gekregen van zijn onderdanen, en die hij nu terug wil (want onder die ruwe bolster schuilt een blanke pit die van huisje-tuintje-boompje … enzovoort …). Hij zoekt, en wie zoekt die vindt, dus hij vindt de actrice en probeert met haar op de vlucht te slaan …

Waarschijnlijk heb je wel al eens beelden gezien van de legendarische laatste scènes van de film, waarin King Kong met de actrice het Empire State Building in New York beklimt, maar door kogels uit dubbeldekkers aan zijn einde komt …

King Kong

Copyright © 2017 Spirelli VZW