MaiTé- het meisje en de vogel


Orchestra Exotica

Voor de muziek bij MaiTé – Het meisje en de vogel liet Bruno Vansina, de bezieler van de voorstelling, zich inspireren door de befaamde exotica van Martin Denny. Hij ontbood zijn muzikale makker Pierre Vervloesem, en samen staken Bruno en Pierre de originele muziek in een meer hedendaagse, modernere verpakking.
Tijdens de voorstelling wordt er live gemusiceerd door slechts drie muzikanten uit het Orchestra Exotica. Dit orkest is echter een zevenkoppige formatie die de speelse, bontgekleurde muziek van Denny uitvoert met humor, vernuft en een aanstekelijke drive.

Tijdens de voorstelling MaiTé – Het meisje en de vogel zie je live aan het werk:

  • Bruno Vansina, spilfiguur van het Orchestra Exotica: bespeelt fluit, melodica, synthesizer, saxofoon en parafernalia
  • Pierre Vervloesem, een soortement Vlaamse Martin Denny: doet al het denkbare én ondenkbare met zijn gitaar
  • Frank Van Eycken: verroert met vibrafoon, marimba en glockenspiel

Voor het voltallige orkest wordt dit trio aangevuld met nog vier andere kleppers uit de Belgische jazz:

  • Peter Vandenberghe aan de toetsen
  • Filip Vandebril aan de bas
  • Kobe Proesmans op percussie
  • Simon Segers op drums

Orchestra ExoticaVia off-recordlabel.blogspot.be kan je de mooie dubbel-cd van Orchestra Exotica kopen. De eerste disk laat je horen hoe het klinkt als het Orchestra Exotica de muziek van Martin Denny speelt. Op de tweede disk staat de muziek uit de voorstelling MaiTé – Het meisje en de vogel, gebracht door de drie muzikanten die je tijdens de voorstelling live ziet spelen. Je kan de muziek ook beluisteren op Spotify.

Hierbij twee opmerkingen:
Ten eerste: zaken kopen op het wereldwijde web (tinternet voor de vrienden) is iets voor mama’s, papa’s, bomma’s en bompa’s, opa’s, overgrootopoe’s, betovergrootmoekes, oud-betovergrootvaders, stam-oud-betovergrootbonmama’s,  voor-edel-stam-oud-betovergrootpas enzovoort. Niet voor koters onder de achttien dus.
Ten tweede: als ge met uw liefste puppy-oogskes een volwassene probeert te overhalen om de cd aan te schaffen, kan je als argument geven dat een cd kopen een win-win-winsituatie is. Een cd kopen = heerlijk kunnen genieten van en swingen op prachtige klanken, én muzikanten steunen, én hen zo in staat stellen tot nog méér mooie muziek maken! Wauw, als dat niet overtuigend is!

 

Copyright © 2017 Spirelli VZW