`Nirvana Bonus and the Demons Of Shame

Nirvana Bonus & the Demons Of Shame - RAT 011

iTunes

 

the Demons Of Shame
Bruno Vansina (vocals, saxophones, synths) / Gil Mortio (guitar & vocals) / Peter Vandenberghe (keys) / Pierre Vervloesem (bass & vocals) / Teun Verbruggen (drums)

1. What's Wrong With You
2. I Can See You
3. Nirvana Bonus
4. I'm Broken
5. Mwaijaa
6. You Are My everhything
7. End Of A Story
8. Place To Go
9. The Gome - part II
10. Projection Of A Direction
11. Nirvana Get's It

 

Recorded by Renauld Houben, at Studio Pyramide, Beersel onDecember 3,4 & 5, 2008.
Mixed and mastered by Pierre Vervloesem, January 2009.

 

Press
 

George Tonlat Briquet - Rif Raf

"Ze knallen door de luidsprekers alsof Flat Earth Socierty en X-legged Sally een verbond aangingen met Mauro Pawlowski, Frank Zappa en Pierre Henry."

Lees meer ...

 

Kunstentijdschrift Vlaanderen - Patrick Auwelaert

"'Music is my game and I'm a singing man' klinkt het dan ook ironisch op het groteske, met tekenfilmstemmetjes doorspekte 'Nirvana Bonus', dat zo uit de grillige maar geniale koker van wijlen Frank Zappa had kunnen komen."

Lees meer ...

 

 

 

 

 

Kunstentijdschrift Vlaanderen - Patrick Auwelaert
 
Bruno Vansina (ss, as, fl, kb, v) staat bij het jazzpubliek vooral bekend als lid van het VVG Trio, waarmee hij tot vandaag twee cd's en ťťn dubbel-cd uitbracht. Met Nirvana Bonus and the Demons of Shame komt hij voor het eerst met een cd onder eigen naam naar buiten. Hij wordt erop bijgestaan door Gilles Mortiaux (gt, v), Peter Vandenberghe (kb), Pierre Vervloesem (b, v) en Teun Verbruggen (dr). Het is een cd waarmee Vansina in elf door hemzelf geschreven songs en instrumentaaltjes lijkt te mikken op de luisteraars van Studio Brussel. 'What's wrong with you', het beresterke openingsnummer, zou het alvast goed doen op de radiozender. Het is een compacte rocksong die niet had misstaan op het album No More Heroes van The Stranglers. Een herhaalde reeks 'lalala's' en een verschroeiende saxsolo geven aan het nummer echter een onconventionele draai. En die aanpak is kenmerkend voor de hele cd, die een bonte mix van stijlen bevat: rock, jazz, pop, funk, impro, noise, enz. Gecontroleerde waanzin lijkt het motto van de groep. 'Music is my game and I'm a singing man' klinkt het dan ook ironisch op het groteske, met tekenfilmstemmetjes doorspekte 'Nirvana Bonus', dat zo uit de grillige maar geniale koker van wijlen Frank Zappa had kunnen komen. Diens muzikale en tekstuele invloed is trouwens in wel meer nummers hoorbaar. Het pleit dan ook voor een jazzmuzikant met naam als Bruno Vansina dat hij eindelijk de cd heeft durven te maken die blijkens de begeleidende perstekst al lang in zijn hoofd zat. Een cd waarop hij uiteenlopende stilistische invloeden verwerkt tot een homogeen klinkende mengvorm met een hoog nonsensgehalte, die zowel op de lach- als op de beenspieren werkt.

George Tonlat Briquet - Rif Raf